Alegerea diferitelor modele de poante de balet, de la diferiți producători, s-a dovedit că poate fi dificilă ....
Vom vedea acum câteva exemple, conform cărora, veți recunoaște că cele pe care le încercați acum nu sunt potrivite pentru dvs.
Dacă stați pe point și branțul este strâmb, este direcţionat într-o parte şi nu este frumos drept, în linia piciorului, poate însemna, că boxul vârfului este foarte strâmt şi piciorul nu intră în el corect. Dacă este aşa încercaţi un box mai larg, în mărimea adecvată, sau de exemplu cu jumătate de număr mai mic, sau cu boxul mai larg.
Această problemă poate indica, faptul, că poantele sunt mari sau mici( acest lucru îl recunoaşteţi uşor la demi-plie, unde călcâiul cade în jos). Descălţarea pantofului, poate fi eliminată şi cu acel model care are călcâiul ridicat, sau dacă nu corespund alte tipuri de poante ( sunteţi mulţumiţi de box, de mărime, de branţ)., se cos elastice ajutătoare, care previn descălţarea.
Dacă staţi în prima poziție cu tot piciorul, vârful piciorului arată bine. Dar când stăm pe point, arată în metatars ca un romb. Asta înseamnă, că poantele sunt sau strâmte sau boxul în partea de jos este foarte strâmt. Câteodată acesta problemă o rezolvă şi modelul pontei cu un profil mai înalt, dacă boxul este mai înalt sau piciorul mai lat şi mai ferm. Profilul scăzut este excelent pentru a păstra un picior îngust în box, astfel încât să nu alunece în box.Dacă avem un picior în metatars înalt şi luam o poantă de balet cu un profil mai jos, inseptul iese nefiresc peste tiv, creând o bulă inestetică pe vârf.
Această problemă apare mai ales la începătorii care nu au încă un picior elaborat și ferm, învață tehnica poziției corecte pe point. Nasul înalt și tipul poantei care are această proprietate,că ajută întinderea pe întregul point, înrăutățește problema. Rezolvarea este un nas mai jos sau tiv mai moale, dar sa aibă suficientă susținere a întregii tălpi ai piciorului.
Acesta problemă poate să fie foarte periculoasă şi poate să ducă la situaţii stresante, accidentări, fracturi. De obicei asta înseamnă, că aveți nevoie de poantă de balet, cu marginile mai ferme pentru o mai bună susţinere. În unele cazuri nu treceți de plantarul poantei, este indicat să găsiți un echilibru între boxul cu susținere fermă( margini mai tari, boxul mai ferm) şi cu tiv mai moale.
Poate să însemne, că boxul este foarte strâmt şi degetele în el sunt înghesuite, poate că stau unul peste altul, ce provoacă frecarea articulaţiilor. Dar pe de altă parte boxul este prea larg, are un profil prea înalt și căzătura este complet în jos astfel simțiţi o presiune pe degete, unghii. Soluția la această problemă este un box mai larg sau căutarea unui alt tip de box.
Dacă aveți picioarele cu halux, monturi, boxul strâmt al pontei poate agrava această problemă. Soluția este de a utiliza separatoarelor de degete care aliniază degetul mare și în același timp alegerea unui box mai larg, de ex. și un box pătrat a pontei de balet.
Găsirea formei și mărimii potrivite a poantei de balet este importantă nu numai pentru confort, ci este, de asemenea, o condiție prealabilă ca să faceți corect tehnica dansului pe degetele de la picioare. Dimensiunile prea mici sunt la fel de greșite ca și prea mari - ambele vă vor împiedica să performați bine.
© 2024 Dancemaster.sk
Beneficii pentru clienții noștri fideli pentru fiecare achiziție. - 5%
Înregistrați-vă ca